pátek 21. července 2017

Pre štvrtú výhru vyrazili futbalisti Sokolova do Vlašimi

Nie je jediným neporazeným. Na porážku v začatej sezóne čaká ešte päť ďalších. Sokolov je napriek tomu jediným klubom druhej ligy, ktorý ešte nestratil ani bod. Ostatné už museli zapísať úbytok bodov. Preto nie je divu, že Baník vedie tabuľku a súperi sa na neho chystajú. "Dá sa povedať, že to je ideálny štart. Chceli sme dobre odštartovať a to sa nám podarilo. Máme plný počet bodov a po tejto stránke určite môže panovať spokojnosť, "pochvaľuje si brankár Jaroslav Belanom.

Gólman je kľúčovým mužom mužstva. V troch zápasoch nepustil gól. Navyše Baník súpera nedrvia. Prvé dve kolá zvládol najtesnejším možným skóre 1: 0. Ani pred týždňom doma proti Frýdku-Místku nebol bez práce.Vyrovnanú prvej polovici zachránil niekoľkými dôle žitými zákrokmi. "Jarda je pre nás dôležitým hráčom, proti Frýdku nás niekoľkokrát podržal. Súper mal dve vyložené šance, ktorými mohol úplne obrátiť vývoj zápasu, "ocenil svojho zverenca tréner Daniel Šmejkal. Futbalisti víťazí, po troch kolách svieti v tabuľke skóre 5: 0. Bezchybné výkony ale nepredvádza, a tréneri tak majú stále o čom premýšľať. "Samozrejme v samotnej hre sú ešte nedostatky, ale myslím, že postupne sa to zlepšuje," hovorí Belanom.

Sokolov teší vzostupná výkonnosť. A nejde len o bránky, keď naposledy nastrieľal tri. Hoci proti sebe mal zatiaľ nulový Frýdek, súper odohral veľmi dobrý zápas.Odovzdanie bodov vyzerá úplne inak, Baník sa o ne musel biť. "Keby som mal vybrať najťažší zápas z tých troch, potom zrovna Frýdek-Místek. Každý čakal, že príde nejaký Frýdek, dáme mu trojku štvorku a v pokoji ho prehráme. Ale takto to nebolo a ja si tých posledných troch bod ov nesmierne cením, "odkazuje Sokolovský brankár.

Čaká sa, kto prvý prekoná Belán a celú obranu mužstva. Za 270 minút sa to nepodarilo nikomu. Sila skaly, ktorú dnes večer preverí Vlašim. Sokolov chce hrať atraktívny futbal, ale vychádzať z obrany je základ úspechu každého celku. "Obrana je dobrá. Ale nielen tá obranná štvorka, ale aj celá defenzíva mužstvá pracuje dobre.Po strate balóne všetci šprintuje dozadu, aby sme ten gól nedostali, "spieva chválu na svojich spoluhráčov Belanom.

Štvrté kolo si Plzeň predhriatej, už dnes večer vybehnú na trávnik vo Vlašimi. Ďalšie pohodový zárez a zápis do tabuľky? Jaroslav Belan ľahkú prácu nečaká. "Majú zatiaľ na konte jediný bod, navyše tam pôsobí tréner Petržela, ktorý to určite vyhecuje," vypočítava motivačné prvky Vlašimi. "Myslím, že hrajú aj pekný futbal, čo si pamätám z minuloročnej sezóny, keď sme tam hrali 1: 1." Baník naťahu je víťaznú sériu. Kedy sa zastaví? Dnes, alebo prečká aj následnú pauzu? "Som obrovsky šťastný, ako sa nám vstup do ligy podaril," hovorí Šmejkal. Pohoda, kľud, sebavedomie.Predpoklady hovoria jasne, ale nie vždy bývajú naplnené.


Žádné komentáře:

Okomentovat