neděle 23. července 2017

Neviem, kto by chodil na druhú divíziu, oddýchol si Navrátil po udržanie

V piatok sa rozhodol, že vedľa Radka Štěpánka postaví do sobotňajšej štvorhry Adama Pavláska, nie rozbehnutého Lukas Rosol, ktorý túžil hrať.

"To bolo tu asi najdôležitejšie rozhodnutia. Neviem si predstaviť, že by sme prehrávali 1: 2 na zápasy a Jirka Veselý nastupoval ku dvojhre, "hovoril Navrátil.

Ťah s Pavláskem vyšiel. Česi odskočili do vedenia a stačilo im vyhrať aspoň jeden nedeľné singel. Kapitán sa rozhodol dať druhú šancu Veselému, ktorý tak mohol napraviť svoju piatkovú prehru.

"S Radkom som mal dohodu, že bude hrať štvorhru. Dôležitý bod urobil. Musel som sa rozhodnúť medzi Pavláskem a Veselým. Adam nebol stopercentne v poriadku. S lakťom má problém dva mesiace. Povedal, že stopercentnú nie je, čo je u tak ťažkého zápasu dôležité.Preto som sa rozhodol pre Jirku, "popisoval Navrátil.

Veselý za kapitánom sám prišiel, že do stretnutia rád nastúpi. Že si verí na zisk postupového tretieho bodu. "Bojoval ako lev. Bol nalomený, ale išiel tam ako jednička odčiniť piatkové výkon. Urobil to, ja mu za to ďakujem, "tešilo kapitána.

Po zápase priznal, že pri zápase s Indiou zažil jedno z ťažších dilem z posledných rokov. "Nominácia nie je nikdy jednoduchá. Nemám toľko hráčov ako Peter Pála (fedcupová kapitán) , ktorý má desať tenistiek a vyberá si. Sú ostřílenější, kvalitnejšie a ja tých možností toľko nemám. "

Keď boli k dispozícii Berdych a Štěpánek, zložité voľby ho zvyčajne nečakajú.Dlhoroční lídri odohrali väčšinu zápasov, brali na seba zodpovednosť vo dvojhre i štvorhre. Logicky: boli tým najlepším, čo mal český výber k dispozícii.

Tentokrát bola situácia zložitejšia. Berdych sa z účasti ospravedlnil. Štěpánek sa po sérii zdravotných trable ešte len dostáva do ideálnej pohody.

Veselého piatkovej prehra Navrátil ešte viac zamotala hlavu. "Po piatku nemal Jirka dôveru skoro u nikoho. Sám si neveril a nechcel som ho tam iba predhodiť. Ale povedal som, že mu verím. A on bojoval za celý tím, to bolo najdôležitejšie. "

Po Veselého nedeľňajšom triumfe si tenisti zaistili príslušnosť k Svetovej skupine aj v budúcom roku. "A to je strašne dôležité nielen pre nás ako tím, ale aj pre tenisový zväz a verejnosť.Neviem, kto by chodil na druhú divíziu, "povedal Navrátil.

Namiesto toho bude môcť po stredajšom žrebe spriadať plány na ďalšie ťaženie medzi elitou.


Žádné komentáře:

Okomentovat