pátek 14. dubna 2017

Športové podvody boli na neho rokoch: je to vždy o chamtivosti a politike

Takže povedal Charles Burgess Fry, jeden z anglických all-time športových velikánov, namietať proti futbalu prijatie zákona, ktorý v roku 1891 priviedol do existencie pokutového územia a trest kick.Football nechce veriť, Arsène Wenger sa dopingové podozrenie, by mohlo je pravda | Daniel Taylor Viac

CB Fry bol gentleman amatér, ktorý hral futbal a kriket pre Anglicko, riadil Oxford University v oboch, a držal svetový rekord dlhoročnou skoku. Úmyselne fauluje súpera bolo nad jeho chápanie, ale vedel, čo bude nasledovať.

"hulvát", Fry znamenalo profesionálov, ktorý vyrástol v rade v čase, keď hral.Akonáhle došlo k finančnou odmenou, aby sa mal z porušenia záko nov každom športe, povedal, že hra bola up - alebo aspoň jeho verzia to. Výkon sa stala oveľa dôležitejšie ako účasť. Niekoľko rokov po jeho obličiek výbuch, Fry napísal: "Vo futbale je všeobecne známe, že ak sa obe strany dohodli, že budú podvádzať, podvádzanie je spravodlivý"

Rovnaký argument sa nanáša moderných profesionálnych športovcov : ak je to robia všetci ostatní, idem na to.Dokonca aj v športe správe, manažéri by sa povedať to isté, tak rozšírený je korupcia.

Ben Johnson, Marion Jones a Lance Armstrong sú tri najvyššie profilu jedinec dopingových podvody z posledných 30 rokov, ale všetci sa podieľajú na športové vie, že mnoho z ich súperov na trati aj v sedle bolo podvádzanie, príliš, aj keď mnohí z nich nikdy chytený.

Jones mal všetko. Jej päť medailí v Sydney 2000 olympijských hier a jej atraktívny osobnosť jej vyslúžil miesto na prednej obálke časopisu Vogue. O osem rokov neskôr strávila 49 dní na samotke, zatiaľ čo si odpykáva šesťmesačný trest pre, okrem iného, ​​ležiace na federálneho agenta o jej používaní drogy zvyšujúce výkonnosť.Facebook Twitter Pinterest Lance Armstrong v roku 2003 Tour de France. Fotografie: Franck Fife / AFP / Getty Images

Pri pohľade späť do tej doby, to je ťažké, aby sa nerozosmial v jednom konkrétnom komentárom. Lamine Diack, potom prezident IAAF, povedal: "Marion Jones bude pripomínaný ako jeden z najväčších podvodov v športovej histórii"

Bola zbavená svojej medaily v tomto ohľade. Ak sa preukáže, že obvinenia z úplatkárstva proti Diack, mal by stáť na najvyššom stupienku.

Rusi zapojené v poslednom škandále prevádzkovanej v tak veľkom rozsahu, že môžu len boli pôsobiace v tom, čo si mysleli, že národný záujem.Aspoň to nebolo také zlé ako najhoršie excesy sovietskej éry. Nízka úroveň nastala v roku 1968. Sov ietsky zväz sa musel vysporiadať s povstaním v Československu, ktorý by v auguste viedol k vojenskej invázii do Prahy. Olympijské hry v Mexiku sa konali v októbri a posledná vec, ktorú si Moskva želala, bolo, aby mohutný sovietsky tím v Českej republike porazil v každej súťaži. Najlepšia gymnastka v tom čase bola česká, Vera Caslavska.Aby bolo možné čeliť Čáslavská a jej spoluhráči, Sovieti vzali krajné opatrenie. "Vo všetkých ostatných krajín by boli s názvom znásilnenie," povedal jeden z sovietskych trénermi povedal o štvrť storočia neskôr, potom, čo jeden z gymnastiek povedal nemecký televízny anketár, čo sa stalo.

Lekári objavili že tehotné ženy by mohla získať výhodu v svalovú silu, pružnosť a kapacitu pľúc, pretože sa vyrába viac červených krviniek. Takže všetky gymnastky, z ktorých dva boli 15 v tej dobe boli nútení otehotnieť pred olympiádou: keď nebudú mať manžela alebo priateľa, on i boli vyrobení mať sex s mužským trénera. Každý, kto odmietol bol zhodený tímu.

Po 10 týždňoch tehotenstva každá gymnastka mala potrat.Oni vyhrali tímovú zlatú medailu zlomok bodu s priamym kontaktom na sekundu.

"Jedným z nich je chamtivosť a druhá je politická vzrast," hovorí Mike Rowbottom, atletickú odborník, ktorý napísal knihu o predmet, Foul Play: The Dark Arts z podvodu v športe. "To bol prípad od starovekých gréckych olympijských hier a to je ešte prípad dnes. Ak niekto myslí, že to je hora, a my sme dosiahli vrchol a môžete triediť to všetko teraz, zamyslite sa znova. Podvádzanie v športe nie je lineárny. Je to cyklický, a to je len ďalšia časť cyklu. "

Tento cyklus začal pred viac ako 2500 rokmi. Boxer, Eupolos Thessaly, ponúkol úplatok oponentom stratiť na olympijských hrách v 388BC.Jeho motívom bola čistá chamtivosť: odmeny za víťazstvo olympijského titulu boli obrovské. Širo ké doping začal v 50-tych rokoch, keď cyklisti a iní športovci vzali amfetamíny, ktoré používali vojaci v druhej svetovej vojne.Robustný liek testovanie nezačala až 1970 tým, že keď sa dvaja cyklisti zomrel - v Dánsku Knud Enemark Jensen v roku 1960 olympijských hier v Ríme a Brit Tommy Simpson v roku 1967 Tour de France

Aj v roku 1950. , anabolické steroidy išiel na predaj v USA a Sovietsky zväz prekonal svoj odpor k "buržoáznej, aristokratickej" olympijské hry, aby na zvyšku sveta, s veľkým úspechom. "Musel som vyslať osobitnú poznámku ku Stalinovi, čo zaručuje víťazstvo," povedal Nikolaj Romanov, muž zodpovedný za sovietskej športového výboru. Facebook Twitter Pinterest Shot putter Heidi Krieger trpeli pod východonemeckú dopingového programu.Fotografie: Getty Images

Aj tak Sovieti boli pozadu v podvádzanie tým, NDR, ktorého neslávne známej štátom podporovaný doping Program priniesol vo viac ako 400 medai lí v šiestich letných olympiádach a zničené životy desiatok športovcov väčšina z nich boli ženy.

Ak sa chystáte investovať do podvádzanie v olympijských športoch, získate oveľa lepšiu návratnosť vašich dopingu dolára na akciách ženských. Testosterón má oveľa väčší dopad na ženy ako muži - a stále viac žien udalosti boli pridané do olympijského programu od roku 1960, pričom počet účastníkov z niekoľkých stoviek na takmer 5000

vedúci lekár pre. východné Nemecko je doping programu hlásené priamo Stasi, tajná polícia v krajine.Lieky, ktoré nikdy neboli testované na ľuďoch boli medzi tými, podávať.

V prípade výstrelu putteru Heidi Krieger, následky boli oveľa horšie, než hlbokým hlasom, výraznú čeľustí a ochlpenia, ktorý vyrástol do pupku. "Bol som vyhodený z môjho rodu," povedal pre Heidi sa stal Andreas po operácii pohlavia zmeny v neskorých 1990s. "Stále hovoria dnes zab ili Heidi."

K dispozícii je tmavo pripomienkou podvádzanie v roku 1980 zakaždým najrýchlejší ženy na svete vziať na trať na olympijských hrách alebo majstrovstvách sveta.

Všetky svetové rekordy pre štyri najkratších dráhových akcií - 100m, 200m, 400m a 800m - boli založené v rokoch 1983 a 1988 východonemecká, Čiech a Američan.V ekvivalentných mužských udalostiach sa svetové rekordy zlepšili viac ako 30 krát, kolektívne od roku 1983. Stále ostáva rozpaky Sebastianovi Coemu a jeho kolegom atletikom, že záznamy z generácie o liekoch Ešte stále stojí.

Kam to všetko skončí?To nebude, hovoria Rowbottom a rastúci počet akademikov, ktorí veria, že postoj k podvádzaniu sú stále uviazol v viktoriánskej éry, a že je potrebné diskusia o etike a filozofiu 21. storočia profesionálneho športu na vysokej úrovni .

verejnosť hrajú veľkú úlohu tiež: vyznávajú pobúrenie nad najnovším škan dálu, ale stále platiť sledovať, stále požadujú stále lepšie, rýchlejšie, silnejšie predstavenie

"Keby som mal. aby sa predpovede, že by bolo, že futbal doping bude ďalší veľký príbeh - a to nielen teraz, ale vracia po pol storočia, "povedal Rowbottom. "Tam bol už veľké peniaze vo futbale v roku 1960 a 1970, a tam bola prakticky žiadna polícia pre každého, kto chcel dať hráčom nespravodlivú chemickú výhodu.Niekto by mohol povedať, že policajné nie je o moc lepšie. "

Rowbottom predpoveď sa bude rezonovať s Arsène Wenger. Manažér Arsenalu minulý týždeň povedal, že podozrenie tímy s užívaním drog zvýšenie výkonu cez jeho 30-ročnej kariéry v oblasti riadenia futbalu

To by mohla byť dobrá správa pre atletiku :. Niektoré oddych ako ďalšie športu chodí do "podvádzanie" reflektor. Kým ten budúci príde.


Žádné komentáře:

Okomentovat