úterý 11. dubna 2017

Insigno chce v Neapole zostať ešte dlho

Lorenzo Insigne predstavuje ďalšieho z dlhej rady mladých talentov talianskej futbale, ktorý sa teraz snaží dostať sa do nominácie na svetový šampionát. Začal žiariť v druhej lige, pomaly sa dostával do zostavy Neapola a v lete sa o neho zaujímal nejeden gigant európskeho futbalu. Lorenzo Insigne má ale jediný cieľ - stráviť pod Vezuvom ešte mnoho rokov.
Šikovný útočník sa v Neapole narodil a začala v nej aj jeho kariéra. Od roku 2009 bol jeho talent rozvíjal v niekoľkých druholigových kluboch, kde sa mal naučiť zúročiť všetky schopnosti. Po pôsobení v Cavese, kde si na konto pripísal len desať zápasov, sa dostal do Foggia.V nej už sa mu darilo oveľa lepšie, zapojil sa tridsiatich troch zápasov a skóroval v nich devätnásťkrát. Ani to ešte Neapole nestačilo na opätovné povolanie k prvému tímu, takže ofenzívne ladený hráč bol poslaný do Pescary.
Pod vplyvom trénera Zdeňka Zemana, ktorý rád pracuje s talenty a prezentuje sa veľmi ofenzívnym poňatím hry, sa s Insigneho stal kľúčový hráč tímu, ktorý postúpil dokonca do Serie A. To už vtedajšiemu trénerovi Mazzarrimu stačilo, aby šikovného hráča povolal. Na konci sezóny si Insigno mohol zapísať 43 zápasov a päť strelených gólov. Neapol pred začiatkom tejto sezóny prešla veľkými zmenami.Obmenený tím kúpil strelca Gonzala Higuaína a Insignemu sa dostalo nové konkurencie na krídlach, pretože prišli Callejón s Mertens.
V súčasnej dobe síce Lorenzo Insigne nemá isté miesto v základe, ale napriek tomu má na konte už 37 zápasov a šesť gólov . Aj keď pred jeho službami dáva tréner Rafael Benítez prednosť iným, Insigno má v pláne zostať v Neapole veľmi dlho a postupne sa stať jej kľúčovým hráčom.
V tomto zmysle sa vyjadril aj jeho agent, ktorý bol spovedaniu Rádiom CRC. "Lorenzo nikdy neskrýval túžbu tu zostať čo možno najdl hšie. Podľa mňa sa môže stať takým Francescom Tottie Neapola.Niekedy sa samozrejme môže stať, že dlhšiu dobu nemôžete skórovať, ale všímam si na svojom klientovi, že prechádza zmenou k lepšiemu. Postupne dozrieva a dospieva v pokojnejšieho hráča, zakončuje s chladnou hlavou a nie je neuvážený. Má mnoho predností a repertoár jeho schopnosťou je obrovský, " dodáva Fabio Andreotti.
Talianska liga je povestná svojou tuhou obranou, čo tiež neprispieva rozvoju mladého útočníka.

Ten síce nevyniká fyzickými parametrami, ale jeho rýchlosť, technická stránka a periférne videnie sú neoceniteľnou prísadou do ambiciózneho kádra Neapola.Ďalšiu príležitosť zažiariť bude mať v súboji so zmieneným Tottie dnes večer, hoci ani jeden z hráčov pravdepodobne nenastúpi od úvodných minút. Bud e sa kariéra Lorenza Insigneho uberať rovnakým smerom ako tá Tottiho?

Žádné komentáře:

Okomentovat